Начало Биография Галерия Интервюта Музика Връзки За сваляне Форум За нас
 

 

Мъжкото момиче в Академията

Виктория
израснала на сцената

Ако щастието е да имаш до себе си приятели за цял живот, то Вики със сигурност е най-щастливият човек на земята. Тя е израснала с тях в залата за народни танци на софийското читалище “Средец”. Ето защо за Виктория “с много любов” могат да говорят стотици хора. Избрахме най-важните – приятелите Данаил, Боцето, Петър и Кольо (това е момиче) и майка й Цветанка Арсова.

Страстта към танците

Първото нещо, в което Вики се влюбва, още преди да проговори, са народните танци. Тя е само на годинка, когато майка й си намира работа като хореограф в читалище “Средец” в София. Малката Вики всяка вечер е в залата – с количката, пюретата, гърнето ... докато постепенно се качва сама на сцената. Става много добра и по-късно дори е приета в състава за народни танци на Слави Трифонов “Етника”. Скоро обаче напуска, защото за да се развива, трябва да е завършила хореографското училище. А по настояване на родителите си Вики се отказала да го запише. Танците й дават любовта към музиката, умението да работи в екип, да бъде организирана, да извлича максимума от себе си и другите. Тези свои качества русокосата софиянка проявява и в Къщата.

 

 

Пеенето

“Увлечени в танците, за малко да пропуснем големия талант на детето ни, че може да пее”, признава майка й.

Покрай своя приятелка Виктория тръгва на уроци по пиано, а след това и на пеене. постепенно започва сама да си подбира преподавателите и да се развива. Едни от първите й участия са в групата на маестро Ангелов в католическата църква в София. През май 2003 г. Виктория решава да участва в “Хит минус едно” и става първа. От там нещата тръгват нагоре и нагоре. Пее като беквокалистка в шест предавания и покрай “Хит минус едно” се запознава с момчетата, с които сформират група. Първоначално пеят с Вики Кавалджиев, но после се отделят. Кръщават групата “Виктория Бенд” на нейно име. Бандата свири евъргрийни и клубна музика и има участия в клупове като “Fence”, “Backstage”, “El Corazon”. Представят България на Бирфест в Германия, а миналото лято заминават за Южна Корея, където работят усърдно цели седем месеца.

 

Star Academy

Още докато е в Южна Корея, приятелят й Петър (с когото учат пеене от години) я информира за старта на шоуто. Вики се отнася скептично, но когато се връща в България, родители и приятели я карат да се яви на кастинга. Уж отива нашега, а я приемат. Виктория живее за музиката. Възхищава се на Тина Търнър, Анастейша и Бейонсе. Има специфичен глас и иска да се развива на голямата сцена. Затова като излезе от Академията, тя със сигурност ще продължи с уроците. Ще трябва да завърши и образованието си заради родителите (Вики е четвърти курс “Публична администрация” в Бургаския университет).

 
Вики си е Вики

“Тя е много естествена, каквато е и в Къщата”, казва Боцето. “Много сериозен и дисциплиниран човек. Работохолик”, допълва Данаил. Участничката в Star Academy в реалния живот е разумна и земна. “Не обича да води битки с вятърни мелници, а си поставя реални цели, и не спира, докато не ги постигне”, горда е майка й. Вики е много привързана към приятелите и семейството си и всички виждат, че в Къщата й е мъчно за тях. “Някой не я харесват, защото е откровена. Винаги казва това, което мисли и виждам, че в Къщата се сдържа”, обяснява Петър. Вики обича да е различна и има свой стил. Черният кичур си е нейна запазена марка. Когато прави промени с външния си вид, го върши импулсивно. Спонтанно си пробила носа –излязла от колата, казала “чакайте малко” и след минути се върнала с пийрсинг. Не питала, когато си направила и двете татуировки – на врата и отляво на таза. те са китайски йероглифи и означават “фатално привличане” и “любов”.

 

 

Приятелите....

В читалището е целият живот на 22-годишната Виктория. Там тя намира своята среда. Децата, с които танцува от малка, стават нейни верни приятели – една шумна и весела компания, към която гравитират приятелите от квартал “Толстой”, където живее тя.

“Вики е душата на компанията. Тя е човек, на когото винаги може да се разчита. Много я обичаме и не можем без нея”, казват един през друг приятелите й. Всички си имат странни прякори, но умишлено спестиха този на Вики, защото не бил за външни хора. Те разказаха обаче, че никога не им е скучно и че най-яките купони стават в читалището, което е страхотен терен за партита. Често ходят и в заведения, където могат да се изявяват на дансинга - като “Сите българи” например. Докато другите водят хорото, Вики ги наблюдава. “Тя е по-въздържана и се забавлява само като ни гледа.” По купони и турнета обаче обира точките, защото свири на тарамбука и винаги си я носи със себе си.

 

 

сп. „Блясък“, бр. 20/2005 г.

 

 

Посетители които разглеждат тази страница: 1

 

 
БГ Топ