Начало Биография Галерия Интервюта Музика Връзки За сваляне Форум За нас
 

 

ВИЗИТКА

 

Наско е роден на многозначителната дата 4 юли 1980 г. в Пазарджик. За първи път застава пред микрофон още на 14-годишна възраст, като водещ в радио ,,Пазарджик”. Той е първият глас на БГ радио. Преди две седмици защити дипломната си работа в СУ ,,Св. Климент Охридски’’ специалност журналистика.

 

Вики е родена на 17 януари в София. Гради усилено певческата си кариера. Участва в предаването за млади изпълнители “Хит минус едно” и печели първо място в класация за мeсец май 2003 г. Стана известна с първия сезон на Star Academy, където беше една от фаворитките на публиката. Заслужено достига до финала на шоуто, без нито една номинация за изключване.

­ Разкажете ни как попаднахте в БГ радио?

 

Вики: Веднъж бях в радиото при Ана-Мария Тонкова (б.а. – музикалния директор на БГ радио) да говорим по работа във връзка с конкурса “BG таланти”. Беше някъде към края на миналата есен. Не си спомням по какъв повод стана въпрос за водещи, когато є споделих, че много бих искала да работя като такава. Оказа се, че точно в този момент радиото си търси нови гласове, и след няколко седмици ми си обади Владимир Дайнов (б.а. – програмният директор на БГ радио) с предложение за работа. След известно време започнах обучение и през април започнах като водеща на “Любими песни за любими хора”. Имах късмет и мисля, че точно тук е мястото да благодаря на целия екип на радиото за шанса, който ми дадоха, за търпението, което имат към мен, и въобще за цялото им добро отношение. Те са прекрасни хора и се радвам, че мога да работя с тях.

 

Наско: Преди да стартира БГ радио, работех в една много малка кабелна телевизия. Поканих Ана-Мария Тонкова в моето предаване там и в края на интервюто тя ми каза, че в момента тече конкурсът за водещи в БГ радио и ако искам, да пробвам. Аз се явих и няколко седмици по-късно вече бях част от екипа. Бях изключително щастлив, защото бях сигурен в успеха, който предстои на БГ радио. А и все пак това, което винаги съм искал най-много, е да работя в радио. Така че Ана-Мария е човекът, който сбъдна голямата ми мечта. И аз много искам да й благодаря за това.

- Наско, как се сработихте с Вики?
Наско: Сработихме се още в първите минути, в които започнахме заедно преди няколко месеца. Вики е много отговорна и с много приятно чувство за хумор. Истината е, че бях много радостен, когато разбрах, че с нея ще водя ,,Любими песни за любими хора”.

- Преди време БГ радио попита слушателите си коя е любимата им детска песничка и те отговориха “Детство мое”. А коя е вашата любима детска песен?

Вики: Разбира се, “Детство мое” е една от тях, но имам и още една много любима и тя е “Всяко момче е бъдещ мъж” на Асен Кисимов от филма “Васко да Гама от село Рупча”.

Наско: Без да се замислям – ,,Къде остана детството” на Асен Кисимов. Беше толкова хубаво времето, когато даваха ,,Войната на таралежите”.

- Разкажете ни за своето детство.

Вики: Аз имах много хубаво детство, с много игри навън, с приятели, с много весели емоции. Всяка година ходех на лагер на морето. Също имах и много весели концерти със състава по народни танци, в който танцувах, и все още имам. Да ти кажа честно, беше много забавно.

Наско: Имах много щуро и хубаво детство. Чаках с нетърпение да дойде лятото и да замина при една от бабите ми, в едно селце близо до Пазарджик - Елшица. Много искам да й благодаря, че ми позволяваше да преобръщам къщата наопаки. Там се чувствах като в песента на Орлин Горанов “Боси времена”. Спомням си, че бях много тъжен, когато сестра ми, която е по-голяма от мен с 5 години, не искаше да ме вземе със себе си.

- Какви изненади подготвя “Любими песни за любими хора” на слушателите си през лятото?

Наско: От 21 август “Любими песни за любими хора” ще се излъчват в рамките на 2 седмици на живо от центъра на Варна. Така че използвам случая да поканя всички, които по това време ще бъдат в морската ни столица, да заповядат в откритото ни студио срещу фестивалния комплекс. До няколко дни ще се появи и петата част на слушателската компилация на БГ радио ,,Любими песни за любими хора”. Много искам да благодаря на всички слушатели, които се обадиха с имената на любимите им песни. Трябва да ви уверя, че всички избрани песни са страхотни. Много скоро компилацията ще бъде при вас. Ще ви хареса.

- Вики, да очакваме ли от теб нови музикални проекти?
Вики: Поне засега - не, по-нататък ще видим. Зависи от настроението ми.

 

- Работите в радиото, което пуска само българска музика. Какво е тази музика за вас?
Вики: Музиката си е музика. Различното в тази по нашето радио е, че е на български. Но пак си е музика. А музиката си е хубаво нещо.
Наско: Една от причините да се чувствам толкова добре в БГ радио е интересът ми към българската музика. Смея да твърдя, че я познавам доста добре и много се радвам, че имам възможността да я представям на слушателите на БГ радио.

 

- Как ще определите себе си?
Вики: Трудно.
Наско: Да се дават оценки, е велика привилегия на другите.

 

- В какво вярвате и в какво – не?
Вики: Май вече в нищо не вярвам.
Наско: Вярвам в Бог, в приятелите си, в това, че когато много искаш нещо, то винаги се случва. Не вярвам на жълтите вестници.

 

- Кое е по-важно за вас - кариерата или личният живот?
Вики: И двете са много важни, въпреки че е много трудно да се съчетаят. Особено за жена, а още повече за момиче в моето положение.
Наско: Кариерата може би е на първо място, а в личния ми живот в повечето случаи нещата стават по начина, по който искам.

 

- Коя е най-неосъществимата ви мечта?
Вики: Не знам.
Наско: Всичките ми мечти са реални, съобразени с възможностите ми, и аз съм сигурен, че всичко, за което си мечтая, много скоро ще ми се случи.

 

- Имате ли интерес към политиката?
Вики: Вече не.
Наско: Кандидатствах журналистика с идеята да се занимавам с политика, но още в първи курс разбрах, че в шоубизнеса ми е по-интересно. А и май това правя по-добре.

 

- И като за финал, да пожелаете нещо на читателите на в. “Бъди БГ”?
Вики: Бъдете здрави, щастливи и много усмихнати.
Наско: Някой беше казал, че успехът не се състои в това какво си постигнал за себе си, а в това какво си направил за другите. Така че правете по-често така, че да видите усмивката на някого.

в. „Бъди BG”, бр. 29/2006 г.

 

Посетители които разглеждат тази страница: 1

 

 
БГ Топ